Kirjallisuus

Tälle sivulle on koottu ensisijaisesti tuohta käsittelevää kirjallisuutta. Näistä kirjoista melkein kaikki voi lainata kirjastoista, joko lähi- tai kaukolainaamalla. Jos haluat hankkia kirjoja omaksi, niin suurimman osan kirjoista joutuu metsästämään esimerkiksi nettiantikvariaateista. Muutamat uudemmat kirjat ovat vielä ostettavissa kirjakaupoista tai jopa suoraan kirjoittajalta.

Kirjallisuuslistaus on tehty oman kielitaidoin puitteissa (lähinnä suomi, englanti ja ruotsi). Näiden kielten lisäksi esimerkiksi Venäjällä ja Baltian maissa voi olla julkaistu mielenkiintoista tuohityökirjallisuutta.

Tämän kirjalistauksen lisäksi on kirjoitettu paljon käsityö- ja perinnetietokirjallisuutta, joissa on vain yhtenä osana sivuttu tuohta ja tuohitöitä. Tällaisia kirjoja ei ole tähän listaan toistaiseksi kerätty. Mikäli olet kiinnostunut näistä kirjoista, suosittelen tutustumaan Sirkka-Liisa Rannan Ylimuistoinen tuohi -kirjan lähdeluetteloon.


Kirjoihin on lisätty Finna-palvelun linkki. Vieraskielisissä kirjoissa linkki voi ohjata muulle sivustolle. Linkkien toimivuus on tarkistettu viimeksi 5.5.2024.

Kirjat ovat listattu aakkosjärjesteykseen kirjan nimen mukaan:

  • Kirjan nimi (linkki) / Tekijä tai tekijät / Vuosiluku, sivumäärä

Suomenkielinen

Englanninkielinen

Ruotsinkielinen

Muut kielet